Gode penge: Om pengesystemets fejl

o. bjerg gode pengeDenne bog adskiller sig en del fra de andre bøger, som jeg har læst om emnet omkring vores nuværende pengesystem og (især) de indbyggede fejl ved det. Først og fremmest er den på dansk, hvilket faktisk er positivt overraskende, idet jeg synes der udkommer alt for lidt om dette uhyre vigtige emne på modersmålet. Derudover er den forholdsvis kort (ca. 100 sider) og på et dagligdags sprog uden fagjargon eller komplicerede grafer, tabeller eller formler, men formår alligevel at præsentere en grundlæggende indføring i og oversigt over emnet på en god og letflydende måde.

Bogen er derfor heller ikke udarbejdet som nogen »løsning« på problemerne ved vores nuværende pengesystem, men mere et generelt overblik, så at det bliver muligt også for lægmand at forstå emnet uden forkundskaber i økonomi. Dette er helt sikkert en god ting, men når det så er sagt, bevirker dette også samtidig, at bogen ikke kan være nogen facitliste på noget som helst, men mere en slags øjenåbner eller indsparker til at komme i gang med at udtænke mulige løsninger på problemet. Hvis det dan nogensinde lykkes os at løse fejlene ved det nuværende penge- og banksystem inden den måske altoverskyggende krise har gjort det for sent, – eller gjort det muligt for EU og regeringerne at indføre endnu mere kontrol over vores penge som »løsning« på problemet til vores eget bedste, hvilket vel kan komme ud på det samme.

Læs videre (-> boganmeldelser)

Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Hemmeligholdte skandaler, Politik, Politikere, Uncategorized og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Gode penge: Om pengesystemets fejl

 1. Hilmar Sejr siger:

  Penge i banken bliver reelt mindre og mindre værd pga inflation. –Også selvom man skulle være så heldig at have en opsparing med indlånsrente. Inflationen æder alligevel stille og roligt købekraften op over tid. Og i mellemtiden bruger banken dine penge til at investere i div. multinationale virksomheder og andre finans-spekulative svindelnumre.

  Det fornuftigste man kan gøre med overskudskapital er altid at købe fast ejendom.
  –Det behøver ikke nødvendigvis være et hus eller en grund. Mindre kan også gøre det. Det vigtigste er at frigøre sine midler fra banksvindlerne.
  Køb en motorcykel; en båd; et jagt-gevær; guldmønter; en skudsikker vest; et bornholmer-ur; HVAD SOM HELST der har reel værdi. Alt andet er bedre end at overlade sine hårdt tjente penge til svindlerne i banken.

  Det har jo også vist sig, at ved røveri af bankens “sikrede” bokse, e.l. uforudsete hændelser hvor kundernes værdier forsvinder, der har bankerne på forhånd afskrevet sig ansvar og de hæfter IKKE for sådanne tab.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.