Forbud mod homo-flag i Tyskland

Indenrigsministeriet i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern under ledelse af CDU har forbudt hejsningen af de homoseksuelles regnbueflag foran rådhuset i byen Schwerin på fredag den 20.06. i anledning af starten på kulturdagene for bøsser og lesbiske, som skal vare frem til 5. juli.

Indenrigsministeren for Mecklenburg-Vorpommern Lorenz Caffier (CDU) har i en bekendtgørelse ladet forlyde, at »flag tilhørende private organisationer skal have godkendelse for at kunne hejses foran myndighedsbygninger« og desuden, at regnbueflaget »ikke var egnet til godkendelse«.

gay flagPolitikere fra partierne SPD, Die Grüne og Die Linke reagerede med bestyrtelse på indenrigsministeriets forbud. Især overborgmester Angelika Gramkow fra det kommunistiske parti Die Linke forkyndte modstand mod forbuddet: »I årevis er flaget blevet hejst [der]. Det vil det også blive på fredag. Det vil være min civile ulydighed«, oplyser avisen Schweriner Volkszeitung.

Gramkows hejsning af de homoseksuelles regnbueflag foran rådhuset kommer i så fald til at ske sammen med Norbert Reinsch, som er formand for de homoseksuelles forening Christopher-Street-Day-Foreningen (CSD), der arrangerer de førnævnte CSD-kulturdage for bøsser og lesbiske. Gay pride paradeStøtte til hejsningen af flaget (trods forbuddet) kommer der desuden fra ministerpræsident Erwin Sellering fra partiet SPD, der oven i købet selv er protektor for arrangementet »CSD-kulturdage«.

Forbundet for bøsser og lesbiske i Tyskland beskyldte indenrigsministeriet under Caffier for mangel på respekt: »Vi forstår ikke, at indenrigsministeriet vil forbyde lige præcis dette symbol på verdensåbenhed [Weltoffenheit]«, sagde talsmand Sascha Priebe. Også den tyske social- og familieminister Manuela Schwesig kritiserede Caffiers bekendtgørelse: »Hvad der foregår i Schwerin er en provinsionel farce. Det er alt andet end åbent overfor verden«. Meget symptomatisk valgte denne tyske »familie«-minister demonstrativt at hejse de homoseksuelles regnbueflag foran familieministeriet i Berlin.

En rundspørge blandt avisens læsere, som Schweriner Volkszeitung havde igangsat, viste i øvrigt, at et flertal på 51,1 % af stemmerne var enige med indenrigsminister Caffier i at det kun bør være officielle statsflag, der bør tillades at hejses foran offentlige bygninger.

rundspørge

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Forbud mod homo-flag i Tyskland

 1. Has C. siger:

  Der er ikke meget at glæde sig over disse dage, men det er godt, at der endnu findes modige mennesker som tør ytre sig. Tyskland i dag er desværre meget mere “screwed” end “Weimar Republik”. war.

  Ikke mindre screwed er paven i Rom som siger, i følge The Jewish Week at “inside every Christian is a Jew.” og “called Holocaust denial “madness,””. (http://www.thejewishweek.com/news/international/pope-francis-inside-every-christian-jew)

  • hammersmeden siger:

   Du har ret. BRD er noget lort, men BRD er jo heller ikke Tyskland, og heldigvis for det!

   Jeg tror desværre at Paven har ret. Kristendommen er en viderebygning på jødedommen, fordi jødedommen er en central og uundværlig del af kristendommen. I hvert fald i dens nuværende udformning med Toraen som en integreret del af den »kristne« bibel.

   Kristendommen fik os europæere til at tilbede jødernes gud Jahwe i personificering af hans forføreriske udsending Jesus I.N.R.I. (»jødernes konge«) og dermed også at regne jøderne for noget særligt helligt (guds udvalgte folk). Vores egne europæiske guder blev slået ihjel af den indtrængende gud Jahwe eller også slog vi dem selv ihjel på hans ordre.

   • Has C. siger:

    Ja, med den udlægning har han og du naturligvis ret. Men, selv om jeg er født og opvokset som en kristen, nægter jeg nogen sinde at have haft så lidt som et stykke af jødisk forhud i mig. Jeg tænkte mere bredt: so om francis prøver på en måde at sige, at alle europæere er en smule jøder også.

    Læser nu Winingers “Geschlecht und Charakter”. En sætning gjorde stort indtryk på mig i går: “Wie man im anderen nur liebt, was man gerne ganz sein möchte, und nie ganz ist, so hasst man im anderen nur, was man nimmer sein will, und doch immer zum Teile doch ist. (…) Der Hass ist ein Projektionsphänomen wie der Liebe.” Det passer så godt til mine (tidligere, i hvert fald) forhold!

    • hammersmeden siger:

     Tak for kommentaren og citatet.
     Otto Weininger er bestemt interessant i skikkelse af »antisemitisk« jøde, der mente, at jødeproblemet skulle løses med assimilation. Han konverterede i øvrigt til katolocismen.

     o om francis prøver på en måde at sige, at alle europæere er en smule jøder også.

     Hvis det var det, han mente med udtalelsen, er det i hvert fald uhørt forkert!
     Det er muligt, at du kan kombinere din kristne tro med afstandstagen til det orientalske tankegods i jødedommen og så er det er jo fint nok for dig.
     Luther var jo i øvrigt også stærkt troende kristen samtidig med at han var »antisemit« efter at have læst Talmud.

     Så vidt jeg husker var det Nietzsche, der sagde, at den eneste, han havde respekt for i det nye testamente, var den romerske statholder Pontius Pilatus, fordi han ikke indlod sig på jøde-gesjæfter. Sådan en tilgang kan man jo også have. Men Nietzsche var jo selvf. ikke kristen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.