Antifa Berlin har opløst sig selv

antifa angriffDen voldelige venstreorienterede gruppering Antifas afdeling i Berlin har tildelt sig selv nådesstødet og er gået i selvvalgt opløsning. Tilsyneladende blev problemerne for mange for dem i den ellers så »multikulturelle« og »mangfoldige« by Berlin. Antifas manglende succes samt den tiltagende perspektivløshed over de udeblevne resultater – og ikke mindst manglen på anerkendelse i det øvrige samfund – har vel i sidste ende gjort udslaget og fået dem til at erkende, at den fortsatte videreførelse af deres triste eksistens ville være formålsløs, således som begrundelsen for opløsningen lyder med deres egne ord:

»Vores gruppe var aldrig nogen homogen sammenslutning, således som den ellers så ud til at være for udenforstående. Hvad der på den ene side udgjorde en stor styrke, medførte i høj grad også problemer og differencer. Vi tog ikke beslutningen om opløsning under et skænderi, men efterhånden er de ideer, strategier og mål, som vi har med henblik på en venstreradikal praksis, organisation og perspektiver, for forskelligartede. Organisering og organisation kræver forpligtelse og kræver tid og indsats, undertiden behøver de også indholdsmæssige korrektioner og træge debatter – om det rigtige og forkerte begreb om kapitalisme, om udførelsen af aktionerne, om politikken rettet imod Fæstning Europa og imod neonazis, om „Regnjakkens Farve“, om nødvendigheden af venstreradikale aktionsformer og deres mulighed for at blive formidlet. Vi kan fastholde, at vi nu allerede i et stykke tid ikke længere har formået at kanalisere de forskellige svar på disse spørgsmål ud i kraft og entusiasme, men derimod desværre i rådvildhed, resignation og udmeldelser.«

Antifa er i alvorlig krise

ANTIFA + israelFørst og fremmest den succes, som højreorienterede og nationale partier nyder overalt i Europa i disse tider, har tilsyneladende været medvirkende årsag til Antifas konstatering af ikke længere at være på forkant med samfundsudviklingen, da deres idegrundlag består af en aggressiv destruktion af de europæiske nationalstater samt et samarbejde med eksterne samarbejdspartnere i denne forbindelse, – herunder Israel. Således bliver de nye og opblomstrende nationale strømme i Europa beklaget dybt af Antifa, som således ser sig selv værende i dyb krise:

»Ifølge vores opfattelse befinder den klassiske Antifa-bevægelse sig i en krise. Også her må der udvikles nye perspektiver. Racismen i midten, succesen hos højreorienterede og højrepopulistiske partier og bevægelser på europæisk plan samt også socialchauvinismen i bredde dele af befolkningen kræver nye tilgangsformer og nye svar fra den antifascistiske bevægelse. Det gamle [slogan] „Antifa betyder angreb“ må i denne sammenhæng snarere betragtes som stilstand og udpining af fraser. Også her får traderede koncepter kun fat i betinget grad.«

solidarity with israel

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

7 svar til Antifa Berlin har opløst sig selv

 1. Ytringer siger:

  Mulig at deres tette forhold til Israel og jødene etterhvert ble for anstrengende…
  Vel var det ikke de skarpeste knivene i skuffen som ble tiltrukket AFA, men det er mulig at virkeligheten ble for påtrengende for disse også etterhvert. Det er vel neppe mange europeere som virkelig vil jobbe mot sitt eget folk, de fleste har vel blitt narret; dersom jeg skal være litt “snill” i dag.

  Men, denne lever videre:

 2. dan.c siger:

  “antifa means solidarity with israel”

  Fornylig så jeg et billede af de ækle tæver fra Femmen,hvor et par stykker havde brysterne overmalet med en Davidsstjerne,og de så ikke jødiske ud.

  Heri burde det stå klart at Israel og Zionisme ikke kun drejer sig om staten i mellemøsten.Men er en bevægelse der søger at skabe et verdens-tyranni.

  • hammersmeden siger:

   Heri burde det stå klart at Israel og Zionisme ikke kun drejer sig om staten i mellemøsten.Men er en bevægelse der søger at skabe et verdens-tyranni.

   Ja, og en forudsætning for dette er jo netop en destruktion af højerestående civilisationer, der står i vejen for disse planer.
   Eller rettere: Selvdestruktion, da de pågældende bagmænd jo ikke selv bryder sig om at få blod på hænderne.

 3. Viking siger:

  Jeg så denne interessante video, om vores underbo:

  Der var en der skrev en kommentar:
  “On 23rd of May 1949, the Western Allies ratified a new German constitution i.e. Grundgesetz. However, two days prior the Geheimer Staatsvertrag was also signed. It granted the Allies complete control over education and all media, until the year 2099. If you want proof of this you can read the book by Helmut Komossa, the former head of German Military Intelligence in his book “Die Deutsche Karte”.”

 4. Viking siger:

  Germany: Still Under Control of Foreign Powers:
  http://www.bpp.org.uk/occupiedgermany.html

  • hammersmeden siger:

   Tak for linkene, Viking.
   Ja, Tyskland er afgjort i en svær situation, men det land er jo bestemt ikke det eneste med problemer.

   Jeg beklager i øvrigt, at jeg ikke har fået skrevet så meget på det seneste, men jeg har simpelthen ikke tid længere.

   • Viking siger:

    “Ja, Tyskland er afgjort i en svær situation, men det land er jo bestemt ikke det eneste med problemer.”

    Helt enig! Med hensyn til Danmark, kan forholdene hurtig blive meget værre, da Tyskland (og Sverige) er vores største eksportmarked.

    “Jeg beklager i øvrigt, at jeg ikke har fået skrevet så meget på det seneste, men jeg har simpelthen ikke tid længere.”

    Jeg syntes, at du har gjort et rigtig godt arbejde med denne blog (det er jeg taknemmelig for). Man vil selvfølgelig altid gerne havde mere af det gode, men jeg kan ikke tillade mig at kræve mere af dig end mig selv. Jeg er både doven og selvisk 🙂

    Jeg vil fortsat kigge forbi og eventuelt dele lidt information, som jeg tror har interesse her.

    God weekend!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.