Federal Reserve kræver mere inflation i Europa

Den amerikanske centralbank FED giver den europæiske ditto ECB en klar formaning: Den bør købe ubegrænsede mængder af statsobligationer indtil økonomien begynder at vokse igen. Den galopperende inflation, som herved vil opstå, bør man så blot kunne forklare offentligheden på den rigtige måde.

En aktuel rapport fra Federal Reserve påstår, at ECB er handlingslammet på grund af institutionelle problemer. Desuden skulle den lide af den fejlagtige opfattelse, at overvældende gæld skulle være årsagen til eurokrisen.

Robert Hetzel, økonom ved FED, skriver i sin rapport om ECB’s pengepolitik.

»The ECB lacks a coherent strategy for creating the monetary base required to sustain the money creation necessary for a growing economy

Desuden bør ECB ifølge Hetzel »overvinde sin modstand mod at trykke penge«:

»The ECB needs to overcome resistance to money creation caused by the link to the debt extinction of governments. It should buy packages of government debt with weights set according to the relative GDPs of governments. (…) The ECB should buy packages of government securities to whatever extent necessary to create strong growth in aggregate nominal demand

Hvad angår bivirkningerne ved disse tiltag (skulle ECB vælge at følge dem) mener Hetzel, at de bør formidles til offentligheden på den rigtige måde for at få den efterfølgende inflation til at glide lettere ned hos befolkningen:

»However, the ECB has to be clear that surplus countries will experience inflation above 2 percent for extended periods of time. It will have to explain to the German public that such inflation is not a sign of a lack of the discipline that allowed Germany to achieve a current account surplus. Most important, the ECB needs to start by recognizing that Europe’s problems are more than structural. It needs to stop using monetary policy as a lever for achieving structural changes and to end its contractionary policy

Ben Bernanke, chairman of the Board of Governo...

Ben Shalom Bernanke

FED anbefaler i det store hele ECB at følge samme procedure som i USA. Her bliver der for tiden hver måned trykt 85 milliarder nye dollar, som FED med Bernanke i spidsen lader seddelpressen køre og pumper ud på markedet ved at købe statsobligationer for dem. Denne strategi med øget pengetrykning, som altså i USA ikke har ført til synderlig succes, med derimod en statsgæld på 16 billioner dollars, vil FED nu altså også »anbefale« ECB at hoppe med på for at løse Europas økonomiske problemer.

9 svar til Federal Reserve kræver mere inflation i Europa

 1. Pingback: Federal Reserve kræver mere inflation i Europa | Hammersmedens blog

 2. Viking siger:

  God artikel.

  Morten Uhrskov Jensen har også skrevet lidt om USA.

  “Værst er måske den nuværende amerikanske regerings voldsomme brug af det såkaldte Quantitative Easing, hvor landets egne statsobligationer opkøbes ved hjælp af seddelpressen. Inflation og stærkt stigende renter venter lige om hjørnet.”

  http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2013/08/05/usa%c2%b4s-nedtur-og-verdens-forandring/

  • hammersmeden siger:

   Det var et godt blog-indlæg, hvor Uhrskov har indset en række ting.
   Et sådant »land« bør ikke være forbillede for Danmark. Eller noget som helst, for den sags skyld.

   null

   • Viking siger:

    “Et sådant »land« bør ikke være forbillede for Danmark.”

    Helt enig! USA som forbillede for Danmark har været utroligt negativt, multikultur, jødisk mediers forherligelse af raceblanding vold og narko (som billedet er en del af), fastfood, krig, 68er og meget mere.

    Billedet for mig til at tænke på den fordærvet hiphop kultur, som yderst sjældent har noget positivt at byde på. En kultur der ikke giver meget stof til eftertanke på den gode måde, men mere opfodre unge mennesker til selvdestruktiv ligegyldighed og offermentalitet.

 3. Balder siger:

  Jeg spørger mig selv hvor det søgende er blevet af. Det er som om ungdommen i dag uden videre accepterer alt det crap som man har designet til den, hvor er det rebelske, det nysgerrige? At blive Big Brother stjerne synes at være et populært ideal.

  • Viking siger:

   Jeg gør mig de samme tanker. Det der med folk der meget gerne vil være kendte, Big Brother, Luksusfælden, Vild med dans og alle de andre programmer jeg ikke gider at se, kan jeg ikke forstå.
   Med hensyn til ungdommen, så virker de lidt for slatne til “det rebelske, det nysgerrige” og nok alt for splittet på grund af multikulturen til foretage sig noget kollektivt.

   • hammersmeden siger:

    Ja, det værste ved multi-kultien synes jeg næsten ikke er de racefremmede, men derimod det, som den gør ved vores egne unge mennesker. Folk bliver ligeglade med sig selv, deres land og deres kultur og tænker kun på at skaffe penge så de kan købe noget nytteløst bras, der siger »bip bip«. Det er åndelig og fysisk degenerering.

    • Viking siger:

     God point.

     Vi andre bliver også trukket ind i, at “kun” skulle tænke på penge. Så vi kan flytte væk fra ghettoerne, slippe for offentlig transport (især her i København), spare penge op til alderdom (for den offentlig kasse er tom til den tid) osv.
     Jeg tænker på at flytte på landet, et hus med en tilpas stor grund med egen vandboring, solfanger og/eller vindmølle, køkkenhave osv.
     Den tanke er også et produkt af nedbrydelsen af sammenhængskraften.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.