Italien forbyder kontante betalinger på over 1.000 € – et nyt tiltag i regeringens mafiasamarbejde med bankerne

Den 1. juli blev det i Italien forbudt at foretage betalinger af beløb på beløb over 1.000 €, hidtil lå den maksimale grænse på 2.500 €. Fremover skal beløb på over 1.000 € således betales med kreditkort, bankoverførsel eller check. Lige netop Italien vil dette ramme ekstra hårdt, idet landet endnu hører til blandt de lande i Europa, der anvender kontanter i størst grad. Således betaler italienerne kontant i 90 % af alle transaktioner. For Tyskland er procenttallet 78, i Frankrig 59.

Denne krig mod kontanter fra regeringens side under ledelse af ministerpræsident Mario Monti har på papiret officielt til formål at bekæmpe den omsiggribende ”skyggeøkonomi” i Italien med sort arbejde og hvidvaskning af penge, som navnlig i forlængelse af den økonomiske krise er blusset op igen. Med den nye regel ønsker regeringen således officielt at dæmme op for de ulovlige aktiviteter, der foregår med kontanter; hvis alle større økonomiske transaktioner skal foretages uden kontanter og med en bank som mellemled, kan man ikke længere ”skjule” disse transaktioner for offentlighedens søgelys – de vil blive registreret, hvilket i sidste ende er det egentlige formål med disse forbud mod kontanter.

For i og med at alle større overførsler nu bliver tvunget til at gå via bankerne, kan man ikke længere undslippe myndighedernes søgelys, som derfor nu kan få indsigt i alt hvad der foregår i landet økonomisk. Herefter bliver det enormt svært at gøre op med regeringens skatteinddragelse af sin private formue, idet regeringen kan få bankens dokumentation for hvad man har af indestående samt hvem man har overført penge til.

Og det er netop dette, der er formålet, og ikke den bekæmpelse af kriminalitet, som brugen af kontanter angiveligt skulle muliggøre. For de kriminelle ville jo fortsat blot trodse forbuddet og stadig handle for kontante beløb over 1.000 €. Når de jo i forvejen er kriminelle og overtræder regeringens regler, vil de jo derfor heller ikke denne gang begynde at overholde dem fra nu af. Den nye lov vil tværtimod blot skabe en masse nye ”forbrydere”, idet det nu bliver kriminelt at købe mange varer kontant.

Næh nej: Loven er som nævnt blot et påskud for fuldstændigt at registrere hvad borgerne foretager sig med deres penge. Og dette gøres, idet alle transaktioner skal igennem en bank for at være ”lovlige”. For dermed skaber regeringen dels fuld kontrol over alle pengestrømme i landet ved at samle dem ét sted, og dels vil bankernes sidste frygt også kunne betvinges; frygten for et bank-run. Et bank-run er når en masse mennesker strømmer til bankerne samtidigt og vil have deres kontos indestående udbetalt. Hvorfor giver dette anledning til frygt hos bankerne? De ville da blot kunne udbetale folks penge, selv hvis de alle ville hæve dem samtidigt, ikke sandt? Nej, det ville bankerne nemlig ikke være i stand til! For i øjeblikket er der bragt langt flere digitale penge i omløb end der er kontanter nok til at dække. Dette scenarie er opstået, fordi bankerne i tidens løb har lånt langt flere penge ud end folk har deponeret hos dem. Hvis nogen har indbetalt f.eks. 100 kr. på sin konto, har den pågældende bank således lånt ca. det tidobbelte af dette beløb ud igen til andre, selvom de faktisk ikke engang var berettigede til at låne de 100 kr. ud: Det er jo penge, de kun burde opbevare for andre. Dette vil sige, at det lån (til f.eks. et hus), som man knokler livet igennem for at prøve at betale tilbage, er et pengebeløb, som ikke eksisterer!! Og oven i købet afkræver bankerne renter af det!

Men ikke desto mindre fortsætter regeringerne og bankerne i fællesskab med at videreføre dette menneskehedens største svindelnummer: Der er ingen dækning på vores pengesedler, de er ikke engang det papir værd, de er trykt på. Men så længe ingen aner uråd eller gør oprør mod systemet, kan det fortsætte. Bankernes og regeringernes samarbejde er således et rent fornufts-ægteskab; bankerne får glæde af regeringens lovgivning, der tvinger folk til at bruge bankerne, således at de kan fortsætter med at låne flere penge ud end de har og at afskaffe kontanterne. Og regeringen sikrer, at ingen laver numre ved at vove at gøre oprør mod regeringens overherredømme over penge og skatteindkrævninger. Regeringen vil med hård hånd bekæmpe ”skattefrie” handler og varebytter, fordi disse sænker dens skatteindtægter og dermed dens omfordelings-tvang fra de produktive til de uproduktive i samfundet mhp. at slavebinde os alle sammen til et afhængighedsforhold i totalitær-staten.

3 svar til Italien forbyder kontante betalinger på over 1.000 € – et nyt tiltag i regeringens mafiasamarbejde med bankerne

  1. Pingback: Italien forbyder kontante betalinger på over 1.000 € – et nyt tiltag i regeringens mafiasamarbejde med bankerne | Hammersmedens blog

  2. Pingback: Bankernes rolle i det pilrådne pengesystem | Hammersmedens blog

  3. Pingback: Hvad venter der os? | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.